Alloha


Osteoarthritis
2 FEB, 2019    1 imagini - 318 vizite
 

A kiegyensúlyozott, tápláló étrend fontos szerepet játszik az egészséges súly elérésében és fenntartásában. Ez jó hír az ízületeidre, nem csak a szekrényedre. Az Arthritisben 2015-ben közzétett kis tanulmány egy 40 hetes osteoarthritisben szenvedő egyén 6 hetes beavatkozásáról számolt be, akiket növényi táplálékra, gyümölcsökre, zöldségekre, hüvelyesekre (bab, borsó, lencse) és teljes kiőrlésű gabonára helyeztek. A csoport jelentősen csökkentette a fájdalmat és javította a fizikai funkciót.

Az arthritis egy átfogó kifejezés. Az ízületi gyulladást okozó számos körülmény leírására szolgál. Egyes esetekben a gyulladás befolyásolhatja a bőrt, az izmokat és a szerveket. Ilyenek például az osteoarthritis (OA), a reumatoid arthritis (RA) és a köszvény.http://magyaregeszseg.eu/

A szakértők régóta tudják, hogy a tej jó csontokra, de az ízületekre gyakorolt ​​hatása kevésbé egyértelmű. Az Arthritis Care & Research-ben 2015-ben jelentett tanulmány azt mutatta, hogy a térd OA-ban szenvedő nők, akik rendszeresen fogyasztották a tejet, kevesebb OA progresszióval rendelkeztek, mint azok, akik nem. Úgy tűnt azonban, hogy a sajt nagy fogyasztása rosszabbá tette az OA-t.

Az Arthritis & Rheumatismban 2013-ban megjelent korábbi tanulmányokból kiderült, hogy a szulforafán nevű vegyület, amelyet a brüsszeli hajtásokban és a káposztában találtak, de különösen a brokkoliban, kulcsfontosságú lehet az OA előrehaladásának lassításában és a közös porc elpusztításában.https://ru.scribd.com/doc/61540128/Csontok-es-izmok-koros-elvaltozasai

A BMC izom-csontrendszeri rendellenességeinek 2010-es tanulmánya azt jelezte, hogy azok az emberek, akik rendszeresen ételt fogyasztanak az alium családból - mint a fokhagyma, a hagyma és a póréhagyma, kevésbé jelezték a korai OA-t. A kutatók úgy vélik, hogy a diallil-diszulfin ezekben az élelmiszerekben megtalálható összetevője korlátozhatja a porc-károsító enzimeket az emberi sejtekben - ez nagyszerű választás, ha OA-val rendelkezik.



         POSTAT DE
Alloha
Despre Alloha
>
Budapest

CREAT DE

5Kvizite
0abonati
0membri
Widget
Adaugati Alloha pe website-ul dvs. >
     
+ Urmareste
Urmareste "Alloha"
Primiti pe mail fiecare
articol nou

Creati un website pe clubaz.ro